Interviu cu jurnalistul, regizorul,  directorul TV și fondatorul Board Copenhagen Light Festival- Anders Kongshaug

Fondator companie de producție TV. Membru al consiliului de conducere al Festivalul de lumini din Copenhaga. Printre cei mai premiați regizori  TV în Danemarca împreună cu echipa de colaboratori – cele mai multe prezentări câștigătoare în cadrul festivalurilor dedicate filmelor turistice.Membru fondator al consiliului de administrație al Copenhagen Light Festival. Responsabil cu PR, dezvoltarea asistenţei medicale si relații internaționale cu alte festivaluri mari de lumini.

Proprietarul principal al Kongshaug Productions, care face vnr.TV (din 1996),  producătorul spotului publicitar touristic numit: În  10 minut,  premiat aleatoriu conţinut artistic scurt-producţii PR care numără peste o sută de milioane de vizualizări.

În cadrul aplicaţiei În 10 minute sunt  rulate  filme cunoscute în cadrul transportui public în DK, despre locuri de-a lungul rutelor din natură, cultură si istorie. Aplicația cu o hartă arată unde filmele sunt realizate, adăugând link-uri către cele mai bune site-uri despre pe care îl găsesc în timpul cercetărilor (Lonely Planer, Michelin, local știri și organizații turistice). Anders Konghshaug  este cel mai nominalizat regizor/producător TV și singurul câștigător la capitolul celor mai bune filme turistice din lume. De-a lungul activităţii sale a primit – 59 de premii internaționale de PR- film.

Informații preluate din PROFIL LINKEDIN: https://www.linkedin.com/in/anders-garde-kongshaug-24a92b11/?originalSubdomain=dk



Domnul Konghshaug spune-ne când și cum a început cariera ta ca producător și organizator de festivaluri?

Am început când eram tânăr,  încercând să aflu ce mi-aş fi dorit să fac în viaţă și mi-a fost greu ca persoană creativă să înțeleg ce era corect de făcut, ca apoi să-mi dau seama că îmi plac peliculele și atunci  mi-am spus: Am nevoie de cineva care să gândească în imagine, apoi  am așteptat să mă înscriu la universitatea de producție de film și video, și când tocmai aşteptam absolvirea, televiziunea națională din Danemarca a intrat în colaborare cu mai multe posturi de transmisie TV, iar  lumea s-a schimbat de la doar câteva canale TV naționale la o mulțime de canale tv diferite. De aceea am început… și apoi de mulți ani am produs programe TV lucrând cu postul muzical MTV, producând videoclipuri,  după care am luat decizia de a mă muta  la Londra și astfel a început munca mea  la nivel internațional.

Ne puteţi spune mai multe despre rolul dumneavoastră  ca membru al consiliului de administrație al Festivalurilor de Lumini de la Copenhaga și despre responsabilitățile ca PR, dezvoltarea asistenței medicale și relațiile internaționale cu alte festivaluri de lumini?

Festivalurile de lumini de la Copenhaga este un festival important în Europa, unul cu cele mai multe lucrări luminoase și fiecare lucrare în parte, a costat mulți bani, de ordinul sutelor de mii de euro, așa că, în acest context avem nevoie de parteneriate cu alte festivaluri care se organizează diferit. Recent am venit de la Stockholm Nobel Light Festival, care este un mic festival în timpul ceremoniei decernării premiilor Nobel, așa că am cooperat în ceea ce privește munca financiară cu reprezentanţi din  Oslo, Helsinki, Marea Britanie, Italia, am intermediat comunicarea pentru a putea împărți costul.

Cum a evoluat Kongshaug Productions de la înființarea sa în 1996 și care sunt proiectele și realizările cheie de care sunteți cel mai mândru?

Cred că sunt cel mai mândru de faptul că oraşul Copenhaga este cunoscut în lume astăzi, așa cum îmi amintesc că în 1996 nu era foarte cunoscut, iar  multe, multe evenimente la care am contribuit, cum ar fi distribuirea de ştiri prin intermediul reţelelor din întreaga lume, i-a inspirat pe danezi să îşi perfecţioneze activitatea în Copenhaga,  și astfel am putut obține mai mulți bani și mai mult sprijin, deoarece munca noastră  a contribuit la mediatizarea  imaginii poveștilor și știrilor pe care le oferim. Deci a fost o colaborare foarte bună între producătorii de evenimente și posturile TV din afară.

Ca regizor și producător TV foarte premiat, cui îi atribuiți succesul dvs. în crearea de filme turistice premiate și producții de PR și cum continuați să inovaţi în acest domeniu?

Motivul pentru care am participat la acest festival a fost să mă inspir din alte țări și să mă asigur că aducem Danemarca și alte locuri în care am făcut videoclipuri la un nivel cât mai  competitiv, alături de cei mai buni și cred că acest lucru a ajutat Danemarca și pe ceilalți oameni cu care am lucrat foarte mult. Din cadrul acestor festivaluri îmi iau idei pentru a elabora noi producții video.

Puteți împărtăși mai multe informații despre colaborarea posturile TV internaţionale BBC, CNN și alte canale TV din exterior?

De la începutul anului 1996 îi sun și vorbesc cu ei, le trimit videoclipuri, iar ei au folosit multe dintre videoclipurile mele în cadrul competițiilor pentru difuzare  și sunt foarte mândru că folosesc atât de multe dintre aceste înregistrări regizate de mine. Îmi amintesc că pe la începutul amnului 1996 până în 2010 sau chiar 2011, trebuia să le trimiți videoclipurile  prin curierat și apoi, când a apărut poşta digitală, am început să livrez  videoclipurile prin e-mail. Avantajul meu a fost că eu deja  îi cunoșteam, nu era ca și cum aș trimite un e-mail din senin, era cineva acolo care mă cunoștea și de aceea au folosit poveștile mele mai mult decât poveștile altor concurenți.

Recent am aflat din diverse surse, că dumneavoastră  aţi conceput termenul de DRONE FILM sau filmare cu drona.

Da, este adevărat că am venit cu un concept foarte nou… clientul meu chiar și-a dorit să fac asta, ceea ce s-a dovedit a fi imediat un success, pentru că această noţiune nou introdusă se potrivește foarte mult cu viteza de redare și este distractiv de urmărit. Am optat ca toate filmele mele să fie redate cu viteză sau mai degrabă foarte lent, nu am produs niciodată un film care să aibă viteza naturală, pentru că atunci când schimbi viteza se va distanța de tot și cred că acest aspect a devenit mai interesant de vizionat. Este ca un meci de fotbal privit în reluare sau o scenă de comedie rulată în viteză.

Cu doi ani în urmă aţi fost invitat în Spania la un festival de turism foarte faimos în cadrul căruia aţi fost premiat cu  un premiu foarte prestigios…

Este într-adevăr foarte prestigios, sunt vreo paisprezece festivaluri de film, având turismul ca obiectiv  principal de promovare, iar cei invitaţi pot prezenta  filme documentare, filme de promovare,  filme despre mediul înconjurător. Aceste filme vor fi  premiate la paisprezece festivaluri din întreaga lume. Și de fiecare dată când primești un premiu la acest festival, îl primești cu un calificativ  de la unul la zece puncte. Am fost invitat de opt ori la acest festival și acesta este maximul de notorietate obţinut  pentru Danemarca, de fapt, eu sunt cel mai premiat producător de filme turistice din Danemarca. Când ești invitat la acest festival, care este considerat cel mai bun din lume, este un privilegiu, iar eu am  ajuns să fiu premiat în intervalul de la un punct la cinci de opt ori, iar  o singură data am ocupat  primul loc.

La ce nivel se situează în prezent Danemarca pe harta turismului mondial?

În topul orașelor turistice, văd Copenhaga situată la punctul opt, care este poziţie înaltă . Danemarca este o țară foarte atractivă în ceea ce privește turismul dacă îți faci timp să-i descoperi frumusețile.

Cum vă echilibrați eforturile profesionale cu interesele personale, cum ar fi experiența în terapia respiratorie și pasiunea pentru natură și singurătate?

Aparte de munca zilnică, trebuie să existe un fel de rutină  care să te ajute să-ţi găseşti  pace cu tine însuţi, așa că pentru mine este un scop bun să mă relaxez și să fiu în echilibru cu ceilalți oameni și cu lucrurile pe care le fac. Și cred că toată lumea știe despre ce vorbesc, pentru că toată lumea trebuie să poată găsi puțină pace pentru a supraviețui în acest mediu atât de solicitant…

Recent ați devenit parte a Asociației Presei Străine din Danemarca… Ce înseamnă această realizare pentru dumneavoastră?

Pentru mine reprezintă o realizare foarte mare, pentru că am început cariera ca producător, încercând să conving canalele TV să-mi accepte videoclipurile. Iar acum m-au angajat să realizez  producții despre ceea ce se întâmplă în Danemarca.

Care sunt planurile și aspirațiile de viitor pentru extinderea acoperirii și impactului producțiilor dumneavoastră, precum și implicarea în promovarea experiențelor culturale și artistice prin festivaluri și evenimente?

Planurile mele de viitor, ar fi  să extind festivalul luminii de la Copenhaga şi  știrile din rețeaua TV în întreaga lume și așa mai departe, deoarece apar mai multe rețele de comunicare video digitală, sunt deschis să colaborez cu acestea și acest lucru va face distribuția mea de știri TV și mai de success.  Apoi voi folosi toate filmările mele în aplicația numită În 10 minute, care este oferită călătorilor din mijloacele de tranpsort în comun şi oaspeților din hoteluri care vin să viziteze Danemarca,  ca produs turistic.


Interviu realizat de Andreea Arsene

© 2024, DetectivPress. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *